Ademwerk opleiding

Ademwerk opleiding

Ademwerk opleiding

Zoek je naar een manier om niet alleen je eigen leven te transformeren maar ook dat van anderen? Een ademwerk opleiding kan de sleutel zijn tot deze verandering. De kwaliteit van onze ademhaling heeft immers een directe impact op de kwaliteit van ons leven. Dit is het fundament van de 12-daagse opleiding tot ademtherapeut aangeboden door Primal Focus, een ervaring die je zowel persoonlijk als professioneel kan verrijken. Bekijk de beschikbare data en meld je vandaag nog aan!

Hoe word ik ademhalingscoach? 

Het pad naar ademhalingscoach begint met een diepgaande, 12-daagse opleiding die verdeeld is over 4 tot 6 maanden. Deze opleiding is specifiek ontworpen voor diegenen die de adem willen inzetten als een professioneel instrument in hun praktijk, maar ook voor degenen die een volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling willen zetten. Primal Focus onderscheidt zich door een holistische benadering, waarbij de verbinding wordt gelegd tussen fysiologie, wetenschap, energiewerk en spiritualiteit. Het doel? Opgeleid worden tot adem therapeut met een brede kennis van ademcoaching. Met de kennis kun je zelf een ijsbad workshop op locatie geven en de verschillende ademhalingstechnieken overbrengen naar anderen.


Hoe doe je ademwerk?

Ademwerk combineert psychologische en lichaamsgerichte therapeutische technieken. Het richt zich op het analyseren, bijsturen van adempatronen en het integreren van de bewust verbonden adem. Door praktijkdagen, gericht op het voorbereiden, uitvoeren en analyseren van ademsessies, leer je hoe je een ademsessie opbouwt, ademanalyse toepast en verschillende ademtechnieken en -principes gebruikt. Dit alles met het oog op het bevorderen van lichaamsbewustzijn en algeheel welzijn.

Ademwerk opleiding

Wat doet ademwerk met je?

Ademwerk heeft de kracht om je lichaamsbewustzijn te verhogen, stress te verminderen en zelfs trauma's los te laten. Het bevordert rust in het hoofd, verbindt je met je intuïtie en helpt de overgang van hoofd naar hart te maken. De focus ligt op persoonlijke groei, waarbij je door je eigen ademproces je blokkades en barrières ontdekt. Deze persoonlijke ontwikkeling is cruciaal om ademwerk effectief toe te passen in een professionele setting. Dit kan je goed toepassen als je bijvoorbeeld een ijsbad workshop wilt gaan geven. 

Ademwerk opleiding

Is ademwerk wetenschappelijk bewezen?

Hoewel ademwerk zijn wortels heeft in eeuwenoude praktijken, wordt het steeds meer ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. De verbinding tussen ademhalingstechnieken en de polyvagaal theorie, bijvoorbeeld, onderstreept hoe ademwerk kan helpen bij het reguleren van het autonome zenuwstelsel, wat essentieel is voor het omgaan met stress en trauma. De opleiding biedt inzicht in deze wetenschappelijke onderbouwingen, waardoor je als ademtherapeut een gefundeerde methode kunt toepassen.

Wat doet een ademtherapeut?

Een ademtherapeut begeleidt cliënten door middel van ademtechnieken en -principes om hun welzijn te verbeteren. Dit omvat het analyseren van adempatronen, het toepassen van specifieke ademinterventies en het gebruik maken van coaching en gesprekstechnieken om persoonlijke en emotionele groei te stimuleren. Het doel is om cliënten te helpen bij het bereiken van meer zelfvertrouwen, een gezonde mindset en het overwinnen van beperkende overtuigingen.


Deze ademwerk opleiding, aangeboden door Primal Focus, biedt een unieke combinatie van theorie en praktijk, gericht op zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met een maximale groepsgrootte van 12 personen en een locatie in Doetinchem, biedt het een intieme en diepgaande leerervaring. Of je nu je eigen leven wilt verrijken of dat van anderen, deze opleiding biedt de tools en inzichten die nodig zijn om een verschil te maken. Het avontuur begint met ademwerk; ben jij klaar om de diepte in te duiken? Meld je dan vandaag nog aan voor onze complete ademwerk opleiding. We zien je graag!