Mijn missie

De Primal Focus Cold Exposure ervaring


"Bij Primal Focus Cold Exposure is het mijn missie om het nemen van ijsbaden en ademwerk te zien als een way of life"

Een gezond, gelukkig, krachtig en stressvrij leven begint met een heldere geest. Om dit te bereiken is het van belang te beseffen dat jij in controle bent over jouw mindset. Elke emotie begint met een gedachte, en gedachten kun je reguleren en trainen. Blootstelling aan ijskoud water en ademwerk/meditatie hebben mij geleerd kalm te blijven in stressvolle situaties. Het is een manier om de confrontatie aan te gaan met onze eigen conditionering, weerstand en angst. Het heeft mij geleerd om meer te handelen vanuit overtuigingskracht. Ik zie meditatie en de kou als een leraar. Een leraar die mij dieper in contact heeft gebracht met mijn gevoel en minder (negatief) laat denken. Als we altijd voor comfort kiezen leren we nooit te verbinden met onze diepste eigenschappen. Wie bereid is uit zijn comfortzone te stappen zal eerder zijn volledige potentieel bereiken. Ik deel graag mijn passie door met al mijn enthousiasme en overtuigingskracht door te geven wat ik heb geleerd.


Een eenmalig ijsbad is geen quick fix! Ik geloof dat het onderdeel van je leven moet worden om er alles uit te halen. Zodra je de uitdaging met ijskoud water met regelmaat aangaat en integreert in je leven zul je meer handelen vanuit overtuigingskracht. Je zult merken dat je keuzes durft te maken die nooit binnen jouw macht leken te liggen. Een haarscherpe focus op wat je wil bereiken in je leven. Het ijsbad is uitdagend, brengt je diep in verbinding met jezelf en maakt je beter bestand tegen stress.


Het probleem in het huidige aanbod aan ijsbad workshops is dat het te duur is om met regelmaat te doen. Prijzen variëren tussen de €100.- tot €150.- Een eenmalig ijsbad experience levert dan ook een eenmalig verhoogde weerstand op en een eenmalig gevoel van overwinning. Hoe fijn is het, als het betaalbaar genoeg is om 2x per maand toe te passen? Na het behalen van het Cold Exposure certificaat is het mogelijk om deel te nemen aan Cold Exposure training, een korte versie van de workshop, een mogelijkheid om gewoon even een ijsbad te nemen voor een zacht prijsje €15,-.


Primal Focus Cold Exposure bied jou de mogelijkheid om het op een betaalbare manier in je leven te integreren en onderdeel te maken van je levensstijl.

Ademcoach & IJsbad instructeur

Justin van den Berg

Als we altijd voor comfort kiezen, leren we nooit te verbinden met de diepste eigenschappen van ons lichaam en geest.

Ik kies er bewust voor mijn immuunsysteem te beinvloeden, gezond te zijn en in mijn oerkracht te staan.My Soulstorie


"De reis om liefde, licht en vrijheid te verspreiden begon bij mezelf"


Vanaf jongs af aan, nog ver voordat ik ooit van de term had gehoord, voelde ik al dat ik een lichtwerker was. Mijn empathisch vermogen in combinatie met mijn gevoeligheid lieten mij al vroeg beseffen dat het mijn missie is om anderen te helpen.

Mijn proces naar bewustwording begon toen ik in aanraking kwam met sjamanen. Door van buiten naar binnen te keren kwamen er steeds meer inzichten over hoe alles in verbinding staat. Ik besefte steeds meer wie ik ben en wat mijn rol is in het grotere geheel.

Mijn bewustzijnsniveau en levens frequentie begon te stijgen. Ik oversteeg veel vrienden, maar ook mijn partner. Alles gebeurde zonder dat ik het bewust doorhad. Kort nadat we verloofd waren verliet ze mij voor een ander, en achteraf gezien is dit het beste wat mij ooit is overkomen.

Hier begon mijn reis naar zelf liefde en healing. Ik kwam in aanraking met ademwerk. Ik gebruikte de adem als tool om mij te verbinden met mijn ziel. En ik beoefen dit nog elke dag. Ik begon meer te leven vanuit liefde, vertrouwen en dankbaarheid. Ik creëerde een op groei gerichte mindset, en begon trainingen, workshops en opleidingen te volgen om mijzelf hierin te ontwikkelen.

Door mezelf steeds vaker uit te dagen en angsten te overwinnen kwam ik steeds dichter bij mijn authentieke zelf. Ik kwam los van aangeleerde strategieën en gedrag die mij ooit hebben geholpen om te overleven, maar nu alleen maar mijn groei blokkeerde. Ik nam mijn leven terug in eigen hand in plaats van geleefd te worden door angsten en belemmerende overtuigingen. Het ijsbad heeft hier een grote rol in gespeeld.

Ik begon te bruisen van positieve energie, zat steeds beter in mijn vel, voelde me waardevoller en had steeds meer zin in het leven. De realisatie dat ik keuzes durf te maken buiten mijn comfort zone voelt als echte vrijheid!

Tijdens deze periode van ontwikkeling gebeurde er iets bijzonders. De liefde en het vertrouwen wat ik in mijzelf had gecreëerd begon te resoneren in mijn omgeving. De mensen om mij heen begonnen op te merken dat ik positief was veranderd en dit maakte hun nieuwsgierig. Steeds vaker kwamen ze naar mij toe met levensvragen, onzekerheden of onopgeloste kwesties. Ik begon mij te verbinden met de mensen om mij heen op een heel ander niveau. En hier ontstond al op een organische manier mijn rol als coach.


Elke dag vervul ik mijn verlangen om liefde, inzicht en vrijheid te verspreiden. Dit is mijn missie!