Mijn missie

" Het is mijn missie om samen de ongekende diepten van jouw potentieel te verkennen "

Veel van ons dragen een schat aan onbenut potentieel in zich, en laten vaak slechts een glimp van hun grootsheid zien die diep van binnen ligt verscholen. Het is vergelijkbaar met een ijsberg die slechts een fractie van zijn omvang aan het wateroppervlakte toont. Op dezelfde wijze herbergt ook jouw innerlijke kracht een wereld van ongekende mogelijkheden en verborgen schatten.


Of je nu de uitdaging aangaat met het ijsbad om ongemakken en angsten te overwinnen, of middels ademwerk contact maakt met vastgehouden emotionele blokkades om ruimte te creëren voor zelfacceptatie en innerlijke groei, het is mijn missie om samen de diepten van jouw potentieel te verkennen.  


Durf jij in het onbekende te stappen om de grenzen van jouw comfort te verruimen waardoor je weerbaarder en daadkrachtiger in het leven kan staan? Het ijsbad is namelijk zoveel meer dan alleen een uitdaging, het is een spiegel die reflecteert hoe jij omgaat met stress en onaangename prikkels. In de confrontatie met weerstand, angst en stress schuilt de sleutel naar onze ware kracht. Het aangaan van uitdagingen die ongemak opleveren weerspiegelen de reis van zelfontdekking. Door je grenzen van comfort te overstijgen creëer je de gelegenheid om oude patronen te doorbreken. Het is een stap dichter bij het ontdekken van jouw ware potentieel en hier vanuit daadkracht volledig in te stappen. Mijn Visie: 

 Wanneer je hebt deelgenomen aan een ijsbad workshop biedt ik jou de mogelijkheid om je op te geven voor coldexposure training. Dit is een herhaling van de workshop. Tijdens deze training ontvang je een begeleide ademsessie, activeer jij je zelfstandig, en neem je zelfstandig een ijsbad. Een mogelijkheid om koude training regelmatig te blijven beoefenen voor een zachte prijs €15,-


Primal Focus biedt jou de mogelijkheid om het op een betaalbare manier in je leven te integreren en onderdeel te maken van je levensstijl.

Justin van den Berg

Als we altijd voor comfort kiezen, leren we nooit te verbinden met de diepste eigenschappen van ons lichaam en geest.

"Outside your comfort zone is where the magic happens"

Interview Breathwork movement : 


Een gezond, gelukkig, krachtig en stressvrij leven begint met een heldere geest. Hier heb je zelf controle over; elke emotie begint met een gedachte, en gedachten kun je reguleren en trainen.

Vanuit zijn bedrijf Primal Focus helpt Justin van den Berg je dit te bereiken, middels ademwerk, coaching en blootstelling aan ijskoud water. Zo leer je kalm te blijven in stressvolle situaties en kom je terug in contact komen met je ware natuur.

Justins enthousiasme is aanstekelijk, hij heeft een grote passie om mensen te laten ervaren dat ze tot meer in staat zijn. Waar komt die passie vandaan? Wat is zijn verhaal? Hier vertelt hij over zijn persoonlijke reis en hoe ademwerk alles in zijn leven heeft veranderd.
" De eenheidservaringen zorgden ervoor ervoor dat mijn relatie met angsten en uitdagingen in het leven veranderde "


Wanneer ontdekte je welke kracht de adem in zich heeft?

“Vanaf jongs af aan, nog ver voordat ik ooit van de term had gehoord, voelde ik dat ik een lichtwerker was. Mijn empathisch vermogen in combinatie met mijn gevoeligheid lieten mij al vroeg beseffen dat het mijn missie is om anderen te helpen.

Mijn proces naar bewustwording begon toen ik in aanraking kwam met sjamanen. Door van buiten naar binnen te keren kwamen er steeds meer inzichten over hoe alles in verbinding staat. Ik besefte telkens meer wie ik ben en wat mijn rol is in het grotere geheel. De eenheidservaringen die ik opdeed tijdens ceremonies zorgden ervoor ervoor dat mijn relatie met angsten en uitdagingen in het leven veranderde.

Ik begon meer naar mijn innerlijke stem te luisteren, en actie te ondernemen aan de hand van deze ingevingen. Het ijsbad fascineerde mij al een lange tijd en door mijn veranderde kijk op uitdagingen aarzelde ik niet langer en boekte mijn eerste ijsbad workshop. Het gevoel wat het ijsbad mij gaf had mij enorm geraakt, maar de ademsessie voorafgaand zelfs nog meer. Tijdens de retenties - de pauzes waarin je de adem stopt - ervoer ik hetzelfde eenheidsgevoel als tijdens de ceremonies. Dit opende de deur in de richting van meer ademwerk. Ik besloot een persoonlijk ademtraject bij Leslie Stoel (breathwork coach uit Rotterdam, red.) te doen en begon dagelijks zelf ademwerk te beoefenen.”
" Dankzij de adem ben ik meer kunnen gaan leven vanuit liefde, vertrouwen en dankbaarheid "


Wat heeft het beoefenen van ademwerk met jou gedaan?

“In één woord: transformatie. Het heeft me een richting in gestuurd waardoor nu alles in mijn leven kloppend en compleet voelt. Maar daar ging wel wat aan vooraf; ademwerk heeft in eerste instantie mijn leven volledig op z'n kop gezet.

Doordat ik dagelijks ademwerk begon te beoefenen, begon mijn bewustzijnsniveau te stijgen. Ik oversteeg veel vrienden, maar ook mijn partner. Alles gebeurde zonder dat ik het bewust doorhad.

Kort nadat we verloofd waren, verliet ze mij voor een ander. Achteraf gezien is dit het beste wat me ooit is overkomen. Hier begon mijn reis naar zelfliefde en heling. Ik gebruikte de adem als tool om me te verbinden met mijn ziel. Ik begon meer te leven vanuit liefde, vertrouwen en dankbaarheid.

Door mezelf steeds vaker uit te dagen en angsten te overwinnen, kwam ik steeds dichter bij mijn authentieke zelf. Het lukte me om los te komen van strategieën en gedrag dat mij ooit  geholpen heeft om te overleven, maar nu alleen maar mijn groei blokkeerde. Ik nam mijn leven terug in eigen hand in plaats van geleefd te worden door angsten en belemmerende overtuigingen. Zowel ademwerk als het ijsbad hebben hier een grote rol in gespeeld.”

Hoe heeft dit uiteindelijk geleid tot het begeleiden van anderen in ademwerk en ijsbaden?

“Door de dagelijkse beoefening van ademwerk en koude training kwam het besef dat ik keuzes durfde te maken buiten mijn comfortzone. Ik voelde voor het eerst echte vrijheid. De liefde en het vertrouwen dat ik in mijzelf had gecreëerd, begon te resoneren in mijn omgeving.

De mensen om me heen begonnen op te merken dat ik positief was veranderd en dit maakte hun nieuwsgierig. Steeds vaker kwamen ze naar me toe met levensvragen, onzekerheden of onopgeloste kwesties. Het zorgde voor verbinding op een heel ander niveau, hier ontstond al op een organische manier mijn rol als coach.

Ik werkte destijds in de autobranche als serviceadviseur en hier haalde ik al een lange tijd geen plezier meer uit. Toen ik naast mijn baan trainingen en opleidingen ging volgen en in de weekenden zelf workshops gaf, werd alles mij te veel en raakte ik overspannen. Achteraf gezien was dit een zegen: het signaal dat er geen plek en ruimte meer was voor het ‘oude’.

Het was voor mij het teken om alle energie die ik nog had te stoppen in activiteiten die mij enthousiast maakte. Mijn loopbaan in de autobranche gaf mij stress en slurpte alle levenskracht uit me. Eind 2020 nam ik een sprong in het diepe en besloot ik me volledig op mijn eigen bedrijf te storten.”" Het is mijn missie om je terug in contact te brengen met de kracht van je ware natuur "


Wat is de drijfveer in jouw werk?


“Mijn bedrijf is het resultaat van een zielsverlangen, het voelt als mijn levensmissie. Het is mijn passie om mensen te laten ervaren dat ze tot meer in staat zijn dan ze denken. Om ze de tools aan te reiken zodat ze zelf verder komen, en ze terug in contact te brengen met de kracht van hun ware natuur.

Zowel met mijn ijsbadsessies als met ademwerk doet de cliënt het echt zelf. Mijn rol is om de aandacht te verschuiven naar vertrouwen. In feite shift ik de focus naar datgene wat ze al bezitten. De verbinding hiermee is vaak niet helder, maar door iemand uit te nodigen om hier vanuit te observeren en keuzes te maken, kan deze verbinding worden hersteld. Hierdoor gaat het leven weer stromen op de manier zoals het bedoeld is.”

Wat is jouw advies als ademwerk nieuw voor je is?

“De eerste ademwerksessie is echt maatwerk. De intake vertelt vaak al iets over hoe je jezelf ziet, en het unieke adempatroon vertelt hoe dit in lijn is met hoe je leeft. Een goede ademcoach kan jouw aandacht naar de juiste gevoelslaag sturen en een verhelderende reflectie geven over hoe je kunt groeien.

Ademwerk kan de eerste keer enorm overweldigend aanvoelen en een vertrouwde omgeving is hierbij cruciaal. Mijn advies is altijd om eerst een 1-op-1 sessie aan te gaan voordat je bijvoorbeeld deelneemt aan een ademcirkel.”


Hoe ziet je eigen dagelijkse ademritueel eruit?

“lk begin mijn dag altijd buiten onder mijn veranda met een korte ademoefening. Ik voel vervolgens waar ik behoefte aan heb, de ene keer is dit een wandeling, de andere keer is dit bijvoorbeeld yoga.

Afhankelijk van hoe mijn dag eruit ziet en wat ik nodig heb, neem ik gedurende de dag een moment om mij te verbinden met mijn adem en beoefen ik de bewust verbonden ademhaling. Wanneer ik groepen ontvang voor een workshop of retreat, beoefen ik ademwerk vlak voordat ik mijn gasten ontvang. Dit maakt mijn geest helder en hierdoor sta ik dieper in verbinding met wat ik te bieden heb. De technieken zijn telkens verschillend. Het is zo mooi om te ervaren wat de verschillende technieken mij afzonderlijk van elkaar geven.”