IJsbad workshop

IJsbad workshop

IJsbad workshop 

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om je eigen fysieke en mentale grenzen te verkennen? Een ijsbad workshop biedt je precies die mogelijkheid. Door jezelf onder te dompelen in ijskoud water, maak je niet alleen kennis met een oeroude methode om lichaam en geest te versterken, maar ontdek je ook hoe je weerbaarder en daadkrachtiger kunt staan in het leven. Dit avontuur is meer dan alleen een duik in koud water; het is een reis naar het herontdekken van je innerlijke kracht en het uitbreiden van je comfortzones. Boek vandaag nog een afspraak in. 

Wat kost een ijsbad workshop? 

Bij Primal Focus begrijpen we dat elke stap richting persoonlijke ontwikkeling en gezondheid een investering is in jezelf. Daarom bieden we verschillende opties aan die passen bij jouw unieke pad naar zelfontdekking en verbetering. Hier is een gedetailleerd overzicht van onze diensten en de bijbehorende kosten.


Voor een groepservaring waarbij je de kracht van koudetherapie ontdekt, is onze ijsbad workshop de ideale start. Voor slechts €65,- kun je deelnemen aan een groep van maximaal 8 personen, waarbij je niet alleen leert over de voordelen van koude blootstelling, maar deze ook direct ervaart. Na het voltooien van de ijsbad workshop bieden we je de mogelijkheid om je verder te verdiepen in de voordelen van koude training. Voor een aanvullende €15,- kun je deelnemen aan onze Cold Exposure Training, ontworpen om de integratie van koude therapie in je dagelijkse routine te bevorderen.


Voor een meer gepersonaliseerde ervaring bieden we privé sessies aan voor €175,-. Deze sessie is ideaal voor individuen of kleine groepen van maximaal 2 deelnemers, die een op maat gemaakte begeleiding en aandacht wensen.

Wat doet een ijsbad met je lichaam? 

Wanneer je een ijsbad neemt, reageert je lichaam op unieke wijzen. De koude blootstelling zorgt voor een vermindering van ontstekingen, verbetert de circulatie en versterkt je immuunsysteem. Door deze fysieke reactie, gecombineerd met diep ademhalen, verandert ook de chemie in je lichaam, wat leidt tot een betere PH-waarde van je bloed. Dit heeft als resultaat dat je lichaam efficiënter kan omgaan met stress en ontspanning.

IJsbad workshop

Is een ijsbad goed voor je huid? 

Ja, een ijsbad kan ook voordelen hebben voor je huid. De koude temperaturen kunnen helpen bij het verstrakken van de huid en het verminderen van ontstekingen en zwellingen. Bovendien stimuleert de koude de bloedsomloop, wat kan bijdragen aan een gezonder uitziende huid. 

IJsbad workshop

Hoe lang mag je een ijsbad nemen? 

De optimale tijd voor een ijsbad varieert per persoon, afhankelijk van de ervaring en de reactie van het lichaam op de kou. Beginnend met slechts een paar minuten kan al effectief zijn. De meeste workshops adviseren een maximale duur van 10 minuten in het ijsbad om de voordelen te ervaren zonder je gezondheid te riskeren. 

Hoe vaak per week een ijsbad?

De frequentie van een ijsbad hangt af van je persoonlijke doelen en hoe je lichaam reageert. Voor sommigen kan één keer per week voldoende zijn, terwijl anderen meerdere keren per week een ijsbad kunnen nemen. Belangrijk is om naar je lichaam te luisteren en de frequentie daarop af te stemmen.


Een ijsbad workshop op locatie biedt meer dan alleen een fysieke uitdaging; het is een manier om je mentale veerkracht te versterken, je immuunsysteem een boost te geven en je lichaam te ontgiften. Met de juiste begeleiding leer je niet alleen hoe je veilig een ijsbad kunt nemen, maar ook hoe je je ademhaling kunt beheersen en je mindset kunt versterken. Het is een ervaring die je uitnodigt om uit je gedachten te stappen en volledig in het moment te leven met al je zintuigen. Ben je tevens geïnteresseerd in al het ademwerk wat erbij komt kijken en wil je dit ook overbrengen naar anderen? Primal Focus biedt een volwaardige ademwerk opleiding. Neem contact op voor de mogelijkheden!