Masterclass snijzaal Middenrif en Nervus vagus voor zowel professionals als niet professionals

Tijdens deze dag ontvangen we jou op het Medisch Onderwijs Centrum voor een Masterclass Anatomie versus pathologie van het bewegingsapparaat, ingewanden en het centrale- en perifere vaat-/zenuwstelsel’

We bieden een unieke gelegenheid om van binnenuit te zien welke spieren en organen betrokken zijn bij onze ademhaling en hoe dat allemaal samenhangt.
We gaan het middenrif / de ademhaling bestuderen en de fascie verbindingen met de omliggende weefsels, waaronder de core-stabilizers en de borst-/buikorganen. Ook wordt de klinische relevantie hiervan besproken en is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. We zullen ook een aantal afwijkingen bestuderen van deze organen.

Deze Masterclass is een Must Have wanneer je werkt met het menselijk lichaam bv als (adem)therapeut, lichaamsgericht coach, (sport) trainer, masseur enz.
Het vergroot namelijk je bewustzijn op het effect van drukpunten (present touch / de-armouring) in het lichaam en verrijkt daarmee je kennis hoe je intuïtief aanraakt.

Maar niet alleen zullen we het middenrif en de adem bestuderen, ook bieden wij de UNIEKE gelegenheid om meer te weten te komen over de belangrijke zenuwen, te weten:  De Nervus Vagus en de Nervus Phrenicus.

Wat is de nervus vagus?
De nervus vagus staat ook wel bekend als de zwervende zenuw of tiende hersenzenuw. Deze belangrijke zenuwbaan ontspringt uit de hersenstam en vertakt zich vandaaruit richting andere belangrijke delen van het lichaam. Het is de belangrijkste parasympathische zenuw van ons autonome zenuwstelsel en de zenuw speelt een belangrijke rol bij ontspannen en herstellen.

Wat is de nervus phrenicus?
Het middenste deel van de nek (C3 - C5) heeft een zenuw die erg belangrijk is: de nervus phrenicus. Deze zenuw ontspringt uit het cervice deel van het ruggenmerg en is verantwoordelijk voor de communicatie tussen het middenrif en het zenuwstelsel. Alle signalen en processen die plaatsvinden rondom het middenrif worden via deze zenuw naar het zenuwstelsel geleid.

VRAGEN

Tijdens de studie creëert de docent voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen/opmerkingen.


Overig:
WITTE JAS
Het is verplicht om op snijzaal een klinische, witte jas te dragen.
De universiteit draagt zorg voor deze jassen.

Voor wie:
Deze training is geschikt voor IEDEREEN die geïnteresseerd is in de Anatomie van het Menselijk Lichaam. Zowel voor professionals als ook niet professionals.

Praktisch:
Vrijdag 26 september 13.00 tot 17.00 u. (wij bieden een volledig middagprogramma, niet slechts 2 uur)
Kosten: € 255,-
Locatie: Utrecht


Voor vragen of aanmelding klik hier.